недела, 23. јануари 2022. Вести денес: 48
home Вести

Седници на антикорупциска Комисија

Седници на антикорупциска Комисија

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска ќе одржи две седници.

На седниците на дневен ред е постапување по приговор поднесен од овластен подносител генерален секретар Игор Јанушев, ВМРО-ДПМНЕ, против градоначалникот на општина Ѓорче Петров.

Комисијата ќе постапи и по предмети отворени по сопствена иницијатива поврзани со изборниот процес 2019 година, како и по предмети отворени во постапки по службена должност и други предмети за можен судир на интереси.

Најнови вести

Коронавирус