понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 164
home Вести

Седница за поставување пратенички прашања

Седница за поставување пратенички прашања

Собранието на Република Македонија денеска ќе одржи седница за поставување пратенички прашања.

Премиерот и министрите секој последен четврток во месецот одговараат на пратенички прашања. Според вообичаено воспоставениот редослед, први прашања поставуваат пратениците од опозицијата, а потоа и од власта.

Пред почетокот на оваа 121. пленарна седница, ќе заседава Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, која ќе расправа по евентуалните амандмани на Предлог-законот за лобирање, во второ читање.

Седница ќе одржи и Законодавно-правната седница.

Коронавирус