среда, 7. декември 2022. Вести денес: 52
home Вести

Седница на Влада во 12 часот

Седница на Влада во 12 часот

Владата денеска со почеток во 12 часот ќе ја одржи редовната 83-та седница со повеќе точки на дневниот ред од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На седницата, ќе биде разгледан Записникот од четириесет и третиот состанок на Главниот координативен кризен штаб за обезбедување целосна координација во врска со спречување на внесување и ширење на Коронавирус КОВИД-19, одржан на 28 јуни 2021 година.

На седницата, според дневниот ред, пред министрите ќе се најдат и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за земјоделство и рурален развој, поднесен од ресорното Министерство и Информацијата за Проектот „Родова еднаквост во спортот“, изготвена од Агенцијата за млади и спорт.

Qatar 2022