вторник, 15. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Седница на собраниската Комисија за финансирање

Седница на собраниската Комисија за финансирање

Во Собранието денеска седница ќе одржи Комисијата за финансирање и буџет, на која на дневен ред се 20 закони, претежно во второ читање.

Членовите на Комисијата треба да се изјаснат за евентуално поднесените амандмани за измените и дополнувањат на Законот за ревизија, на Законот за девизното работење, на Законот за државната ревизија, измените на Законот за сметководството за непрофитните организации, измени и дополнување на Законот за банките, измени на Законот за приватизација и закуп на градежно земјиште во државна сопственост, измени на Законот за експропријација и други.

ЕУРО 2020

Македонија