среда, 1. декември 2021. Вести денес: 21
home Вести

Седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет

Седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет

Предлог – законот за данокот на личен доход и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување, двата по скратена постапка, во второ читање, се на дневен ред на денешната седница на собраниската Комисија за финансирање и буџет.

Пред членовите на Комисијата се и Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за заштита на потрошувачите при договори за потрошувачки кредити, во прво читање, како и Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за Царинската управа по скратена постапка во второ читање, поднесен од пратениците Јован Митрески, Ејуп Алими, Диме Велковски и Реџаиљ Исмаили.

Коронавирус