вторник, 26. јануари 2021. Вести денес: 54
home Вести

Седница на Антикорупциската комисија

Седница на Антикорупциската комисија

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска на седница треба да расправа за усвојување на методологија за антикорупциска проверка на легислативата и на практично упатство за правилата за ад-хок откривање и управување со случаи на судир на интереси за членовите на Владата.

ДКСК најави дека на седницата ќе постапува и по предмети од Годишниот план за следење на имотната состојба и интереси, како и по конкретни предмети.

Коронавирус