среда, 20. јануари 2021. Вести денес: 37
home Вести

Се враќале од екскурзија од Будимпешта: Скопски средношколци пет часа чекале да стигне исправен автобус

Се враќале од екскурзија од Будимпешта: Скопски средношколци пет часа чекале да стигне исправен автобус

Автобус со средношколци од средното училиште „Васил Антевски Дрен“ кој патувал од Будимпешта кон Скопје запрел на мост поради дефект.

Учениците чекале околу 5 часа на местото додека агенцијата испрати исправен автобус .

Од агенцијата се правдаат дека возилото поминало технички преглед.

Директорот на училиштето Александар Канурков вели дека треба да се изменат правилниците за вакви екскурзии.

Коронавирус