сабота, 19. јуни 2021. Вести денес: 44
home Вести

Се укинува оваа дестинација која беше промовирана пред два месеци- од Скопје повеќе нема да има директен лет кон овој европски град

Се укинува оваа дестинација која беше промовирана пред два месеци- од Скопје повеќе нема да има директен лет кон овој европски град

Авионпревозникот „Виндроуз“ ја укинува линијата Скопје-Киев која само пред два месеци беше лансирана. Во четврток и во недела ќе бидат последните летови, со две ротации во март, а потоа линијата ќе биде целосно укината.

„Виндроуз“ е првата компанија која директно ги поврзе Македонија и Украина.

Оваа авиокомпанија неодамна воведе повеќе нови линии кон земјите од поранешна Југославија, како Загреб, Подгорица и Белград, кои ќе продолжат да постојат.

ЕУРО 2020

Македонија