сабота, 24. октомври 2020. Вести денес: 98
home Вести

Се укинува флексибилното работно време за администрацијата, на работа од 8 до 16 часот

Се укинува флексибилното работно време за администрацијата, на работа од 8 до 16 часот

Од први октомври, сите вработени во државната администрација ќе работат од 8 до 16 часот, односно се укинува флексибилното работно време.

Оваа одлука е донесена на денешната владина седница, со која престанува да важи претходната одлука според вработените во државната управа можеа да почнуваат со работа помеѓу 7:30 и 8:30 часот, а завршетокот да биде помеѓу 15:30 и 16:30 часот, со вкупно времетраење на работниот ден од осум часа.

Коронавирус