четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 17
home Вести

Се намалуваат водостоите на реките

Се намалуваат водостоите на реките

Водостоите на реките во Македонија се под просект за декември со исклучок на Црн Дрим на мерното место Ложани каде нивото е за речиси половина повисоко од повеќегодишниот просек за овој месец, информира Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Според податоците на УХМР, водостоите на природните езера се во рамките на просекот за декември, а нивото на Охридското Езеро е за 15 сантиметри повисоко од минимално дозволеното.

Коронавирус