среда, 20. март 2019. Вести денес: 46
home Вести

Се намалуваат водостоите на реките

Се намалуваат водостоите на реките

Водостоите на речиси сите реки во земјава се повисоки од просекот за мај, но бележат намалување во однос на вчера, покажуваат последните мерења направен од Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР).

Исклучок се Вардар на мерното место кај Велес каде има благо зголемување на нивото во однос на вчера, како и кај Брегалница на мерното место во Штип и Црн Дрим кај Ложани.

Нивоата, пак на сите природни езера се повисоки од повеќегодишниот просек за овој месец, но се исти како вчера.