недела, 29. ноември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Се фатија во сопствената замка, пратениците на СДСМ гласаа дека нема потреба од автентично толкување на законот за амнестија

Се фатија во сопствената замка, пратениците на СДСМ гласаа дека нема потреба од автентично толкување на законот за амнестија

Цела недела се крен прашина околу автентичното толкување на законот за амнестија, а сега во собранието СДСМ гласаа дека нема потреба за автентично толкување.

Десетина пресконференции на партијата на власт за темата амнестија, секојдневно повикување на ВМРО-ДПМНЕ да гласаат за автентичното толкување, а пратениците на СДСМ се откажаа од намерата да поддржат автентично толкување.

СДСМ не се огласи ниту на барањата на ВМРО-ДПМНЕ за да се изгласа да нема амнестија за политичарите и политичари кои се амнестирани да се занимаваат со политика.

Најнови вести

Коронавирус