недела, 5. декември 2021. Вести денес: 82
home Вести

„СДСМ за овие две години колку што е власт создаде хаос во земјоделието- субвенциите се намалени, исплатата доцни, а откуп нема“

„СДСМ за овие две години колку што е власт создаде хаос во земјоделието- субвенциите се намалени, исплатата доцни, а откуп нема“

СДСМ повторно лаже. Во време на ВМРО-ДПМНЕ министерството за земјоделство давало под закуп на државно земјоделско земјиште за инвестициски проекти во преработувачки капацитети и примарно земјоделско производство, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Владата на ВМРО-ДПМНЕ во 2006 година за првпат во историјата на Република Македонија овозможи за достапност на земјоделско земјиште за широк круг на индивидуални земјоделци и правни лица. Пред 2006 година целото земјоделско земјиште во Република Македонија беше во посед на само 400 лица блиски до СДСМ, тоа е корегирано од ВМРО-ДПМНЕ и сега земјиштето е во посед на вистинските земјоделци, стои во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ и се додава:

„СДСМ за овие две години колку што е власт создаде хаос во земјоделието. Субвенциите се намалени, исплатата доцни, а откуп нема. Заев пред избори ветуваше дека откупувачите ќе се тепаат кој повеќе да откупи, истиот ветуваше поголеми откупни цени, за сега по избори ништо од тоа да не е случај. СДСМ го уништи земјоделието во овие две години, затоа СДСМ мора да си замине“.

Коронавирус