четврток, 29. септември 2022. Вести денес: 127
home Вести

СДСМ сее страв во Битола – името на Васко Ковачевски е забрането да се изговара

СДСМ сее страв во Битола – името на Васко Ковачевски е забрането да се изговара

Расте бројот на разочарани граѓани и активисти на СДСМ од страна на локалната власт на СДСМ во Битола. Граѓаните обвинуваат дека оваа власт се поставува режимски и ја ограничува слободата на говор, поставувајќи се полтронски кон партиски функционери во случајот Васко Ковачевски директор на РЕК Битола.

Револтирани битолчани велат дека откако СДСМ е власт се спроведува вистинска цензура, се бришаат фејсбук објави кои реално пишуваат за власта, со факти и работи, кои очигледно не им одговараат на СДСМ и нивните локални моќници.

На социјалната мрежа фејсбук револтиран граѓанин јавно пишува за злото и злоупотребата од партиските активисти, кои тој ги нарекува – полтрони. Граѓаните се револтирани и од лажните ветувања на СДСМ и појавите на девијантните појави кои веќе преминувале во примитивизам.

Разочараниот активист на СДСМ  обвинува дека од една група на социјалната мрежа фејсбук е избришан поради фактот дека не смее да пишува за новиот директор Васко Ковачевски пратеник во Собранието на Република Македонија од редовите на СДСМ.

Најнови вести

Коронавирус