вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 83
home Вести

„СДСМ прво ги ограби граѓаните, покачи цена на струја, бензини и трошоци за живот, а сега ќе дели ваучери за патување“

„СДСМ прво ги ограби граѓаните, покачи цена на струја, бензини и трошоци за живот, а сега ќе дели ваучери за патување“

Власта на Заев со лопата го краде буџетот, а потоа со лажичка ги манипулира граѓаните. Откако го осиромашија народот со покачување на цената на струјата минатата година и новата најава за ново покачување, откако најавија нова такса со која трајно ќе го покачат горивото за 4,13 денари по литар, сега бесрамно нудат ваучери за летување, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Патем, ваквата мерка минатата година не успеаја сите граѓани да ја искористат, затоа што се дават во сиромаштија и не можат да си дозволат ниту обичен одмор.

Поради неспособноста на власта на Заев, околу 600.000 лица живеат во сиромаштија, со едвај 2 евра дневно, 60.000 станаа нови невработени, а над 6.000 бизниси кои се најчесто семејни ставија клуч за само една година.

Дополнително, власта на Заев се луксузираше со народниот буџет и создаде нов долг од 2,4 милијарди евра, а притоа ништо не изгради, ниту пак го помогна стопанството и индустријата.

Затоа ваквите мерки за ваучери им се гол популизам со кој на краток рок купуваат социјален мир наместо да ги поддржат стопанството и индустријата, како главен двигател на економијата и стандардот на граѓаните.

СДСМ направи граѓани од прв и втор ред, свитата околу Заев се луксузира, додека граѓаните кои ги стави во втор ред и натаму ќе немаат пари за храна ниту да си ги платат сметки, а СДСМ се обидува да ги залаже со минимални ваучери кои нема да им решат ниту еден проблем, подвлекуваат од ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус