сабота, 24. јули 2021. Вести денес: 25
home Вести

СДСМ го прави народот недоветен: Повикува сите оние кои ќе гласале за ВМРО-ДПМНЕ да го ишкртале Северна, со што нивниот глас ќе биде неважечки

СДСМ го прави народот недоветен: Повикува сите оние кои ќе гласале за ВМРО-ДПМНЕ да го ишкртале Северна, со што нивниот глас ќе биде неважечки

До редакцијата на Вечер се јавија нивни читатели кои велат дека по селата и помалите места низ Македонија СДСМ делат флаери, отпечатени на принтер, наводно препорака од ВМРО ДПМНЕ до нивните гласачи да гласаат за број 14 И ДА ГО ШКРТНАТ ЗБОРОТ СЕВЕРНА пред Македонија…

Ова е диоверзија на СДСМ кон гласањето и доведување во заблуда на гласачите што е и законски прекршок за кој по изборите ќе треба да се одговара. Ова е обид на СДСМ гласчиките ливчиња на кои ќе се гласа за ВМРО ДПМНЕ, ако се шкртне Северна – ДА СЕ ПРОГЛАСАТ ЗА НЕВАЖЕЧКИ и гласовите да не се бројат. Надеж им е дека во селата и помалите места што е можно поголем број луѓе да наседнат на оваа диверзија.

ИСПРАВНО Е: Заокружете само број за кој гласате – И НИШТО ДРУГО НЕ СМЕЕ ДА СЕ ПИШУВА, ШКРТА ИЛИ ДОПИШУВА НА ГЛАСАЧКОТО ЛИВЧЕ за вашиот глас да биде важечки.

Вака изглед обидот за измамата на гласачите:

Коронавирус