среда, 3. март 2021. Вести денес: 64
home Вести

СДСМ држи партиски состаноци во образовни институции спротивно на Законот за основно образование

СДСМ држи партиски состаноци во образовни институции спротивно на Законот за основно образование

Власта на СДСМ држи партиски состаноци во образовни институции спротивно на Законот за основно образование.

Градоначалникот на општина Крушево, Томе Христоски и претседателот на општинската организација Калески одржуваат партиски состанок во ООУ ,,Кирил и Методиј” во Бучин.

Недозволиво е организирање политички настани во училишта.

Државниот просветен инспекторат треба веднаш да постапи и да ги казни одговорните за ваквата ситуација со глоба од 1600 евра.

Власта на СДСМ не престанува да ги злоупотребува образовните институции.
За ваквото незаконско однесување во училишта мора да има одговорност, а по 12 април секој ќе одговара согласно правото и законите.

Фејсбук статус на Комисијата за образование и наука на ВМРО-ДПМНЕ.

Коронавирус