понеделник, 21. септември 2020. Вести денес: 176
home Вести

СДСМ брише се што е македонско: Дарио Николовски наредил бојадисување на два цртежа од студентскиот дом Кузман (ФОТО)

СДСМ брише се што е македонско: Дарио Николовски наредил бојадисување на два цртежа од студентскиот дом Кузман (ФОТО)

Две соби во студентскиот дом Кузман Јосифовски Питу со години наназад беа исцртани со македонски симболи, како плафонот во едната соба исцртан со сонцето од вергина така и во соседната била исцртана мапа на голема Македонија и фалангата.

Но, откако СДСМ го промени името на Македонија тие решија да го избришат и се она што е национално и македонско обележје.

Па така по многу години наназад од кога стојат цртежите беа избришани со процес на фарбање по наредба на директорот на студентскиот државен дом Дарио Николовски, кој покрај сите проблеми во студентските домови решил да ги бели токму овие две соби.

Коронавирус