сабота, 31. јули 2021. Вести денес: 0
home Вести

Сајкоски: Власта на СДСМ наместо нов рудник започна со растурање на погонските станици

Сајкоски: Власта на СДСМ наместо нов рудник започна со растурање на погонските станици

Кандидатот за пратеник од ВМРО-ДПМНЕ во ИЕ 5, Ѓорѓија Сајкоски напиша на фејсбук:

Пред и потоа!
Власта уште еднаш се покажа дека оди кон исполнување на стратегијата за затворање во 2025 година на најголемиот енергетски комбинат Осломеј. Наместо отворање на рудникот Чукале и Поповјани што го ветија во 2016 година започнаа со растурање на погонските станици во рудник. Наместо нов рудник имаме рудник без погонски станици, по се изгледа затворањето го планираат во 2020 година. Мора заеднички да ја запреме оваа негрижа и штета што ја прави власта.

Коронавирус