недела, 17. јануари 2021. Вести денес: 0
home Вести

Сајкоски: Бев дел од групата на македонски интелектуалци која испрати отворено писмо и го крена гласот против негирањето на македонскиот јазик, култура и историја

Сајкоски: Бев дел од групата на македонски интелектуалци која испрати отворено писмо и го крена гласот против негирањето на македонскиот јазик, култура и историја

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ Ѓорѓија Сајкоски преку статус на Фејсбук пишува дека бил дел од групата на македонски интелектуалци која испрати отворено писмо и го крена гласот против негирањето на македонскиот јазик, култура, историја, идентитет и континуитет на постоење на македонскиот народ.

-Со надеж дека ќе ја разбудиме македонската општествена јавност, меѓународната заедница како и Владата. Бев дел од групата на македонски интелектуалци која испрати отворено писмо и го крена гласот против негирањето на македонскиот јазик, култура, историја, идентитет и континуитет на постоење на македонскиот народ, стои во неговиот пост на Фејсбук.

Со надеж дека ќе ја разбудиме македонската општествена јавност, меѓународната заедница како и Владата. Бев дел од…

Posted by Ѓорѓија Сајкоски on Среда, 25 ноември 2020

Коронавирус