четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 118
home Вести

РКЕ ќе одлучува за лиценца за трговија со природен гас на „Макстил“

РКЕ ќе одлучува за лиценца за трговија со природен гас на „Макстил“

Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ) денеска ќе одржи подготвителна седница на која ќе одлучува за доделување лиценца за енергетска дејност трговија со гас.

На седницата ќе се разгледува Предлог – одлуката за издавања лиценца за вршење на енергетска дејност трговија со природен гас на Акционерското друштво за производство и трговија со производи на црна металургија „МАКСТИЛ“-Скопје.

Коронавирус