среда, 25. ноември 2020. Вести денес: 193
home Вести

Ристовски: Двајцата кандидати се недостојни да го водат МОК, имаме сериозни докази и за кривично гонење во иднина и за двајцата

Ристовски: Двајцата кандидати се недостојни да го водат МОК, имаме сериозни докази и за кривично гонење во иднина и за двајцата

И двајцата кандидати се недостојни и не се она што и треба на Македонија како држава и во спортот во целина. Овие два кандидати едноставно немаат капацитет ниту морален кредибилитет, уште помалку да водат една институција како што е МОК, ова вечерва пред почетокот на изборот за нов претседател на Македонскиот олимписки комитет го истакна ракометарот Борко Ристовски.

Тој додава дека на изборот присуствува за од блиску да ги следи сите оние работи што ќе се случуваат и кој делегати ќе гласаат за спортот, а кој за криминалот и за тоа што ќе се случува вечерва таму.

-Ние сме против како спортисти пред се на ова одржување на ова собрание и ќе повторам дека на Македонија овие два кандидати не и значат ништо на Македонија, ниту интелектуално, ниту спортски, ниту пак менаџерски не можат да управуваат со оваа најголема спортска институција во Македонија. Според мене ова е нешто зад што треба да застанеме сите, без разлика на политика, во овој извор не смее и не треба да има политика, потенцира Ристовски.

Тој апелира до сите да обрнат внимание за начинот на гласање и дека за двајцата кандидати имаат доволно докази за во иднина да бидат кривично гонети.

Коронавирус