четврток, 2. декември 2021. Вести денес: 144
home Вести

Рибар нашол граната во Вардар

Рибар нашол граната во Вардар

Вчера околу 18.30 часот, во коритото на река Вардар, покрај патот Јегуновце- Радуша, риболовец пронашол експлозивно средство.

Станува збор за граната за рачен фрлач (РПГ), која била значително корозирана.

Извршен е комплетен увид, а гранатата е подигната и предадена на Дирекцијата за заштита и спасување.

Коронавирус