четврток, 2. јули 2020. Вести денес: 7
МЕГА БОМБА

АУДИО: Објавена нова бомба за Заев – „Маме ќе им e*aм на сите што ќе влезат кај мене во коалиција“

home Вести

РЕЗУЛТАТИ: Силјановска недостижна во македонските општини

РЕЗУЛТАТИ: Силјановска недостижна во македонските општини

Во општините кои се со мнозинско македонско население, убедливо е водството на ВМРО-ДПМНЕ и нивниот кандидат за претседател Гордана Силјановска Давкова.

Скопски општини

Гази Баба од 50% обработени Гордана Силјановска 9769 Стево Пендаровски 6383

Ѓорче Петров од 80% обработени Гордана Силјановска 9033 Стево Пендаровски 7177

Кисела Вода од 30% обработени Гордана Силјановска 4676 Стево Пендаровски 2518

Зелениково од 100% обработени Гордана Силјановска 1010 Стево Пендаровски 940

Петровец од 95% обработени Гордана Силјановска 2361 Стево Пендаровски 1634

Сопиште од 85% обработени Гордана Силјановска 1138 Стево Пендаровски 910

Од 100% обработени

Росоман Гордана Силјановска 1295 Стево Пендаровски 924

Македонска Каменица Гордана Силјановска 2142 Стево Пендаровски 1522

Кривогаштани Гордана Силјановска 1725 Стево Пендаровски 1275

Зелениково Гордана Силјановска 1010 Стево Пендаровски 940

Вевчани Гордана Силјановска 755 Стево Пендаровски 564

Валандово Гордана Силјановска 3195 Стево Пендаровски 2831

Од над 50% обработени

Кратово од 90% обработени Гордана Силјановска 2693 Стево Пендаровски 1824

Битола од 80% обработени Гордана Силјановска 18951 Стево Пендаровски 18077

Демир Капија од 75% обработени Гордана Силјановска 862 Стево Пендаровски 659

Зрновци од 75% обработени Гордана Силјановска 552 Стево Пендаровски 259

Македонски Брод од 97% обработени Гордана Силјановска 1889 Стево Пендаровски 1618

Неготино од 82% обработени Гордана Силјановска 4545 Стево Пендаровски 775

Пробиштип од 90% обработени Гордана Силјановска 3605 Стево Пендаровски 2747

Свети Николе од 60% обработени Гордана Силјановска 3302 Стево Пендаровски 2052

Штип од 53% обработени Гордана Силјановска 7057 Стево Пендаровски 5865

Велес од 63% Гордана Силјановска 9587 Стево Пендаровски 7054.

Парламентарни избори 2020