вторник, 7. јули 2020. Вести денес: 164
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Вести

Револтирани родители 23 денови не добиваат одговор до кога нивните деца ќе учат во несоодветни услови- градоначалникот и директорката молчат

Револтирани родители 23 денови не добиваат одговор до кога нивните деца ќе учат во несоодветни услови- градоначалникот и директорката молчат

Загрижени родители на децата кои учат во несоодветни услови во подрачното училиштето „Димитар Поп Георгиев- Беровски“ во Хром велат дека 23 дена наидуваат на молк и затворени ходници.

-23 денови молк и затворени ходници !
23 денови нема одговор од надлежните институции кои си ја префрлуваат топката, додека дечињата се гушат во субстандардни услови кои се спротивни на сите законски и подзаконски акти кои го уредуваат Образованието како ресор.
МОЛК од самото училиште.
МОЛК од локалната самоуправа и Градоначалникот.
МОЛК од инспекторатот за образование.
МОЛК од Министерството за образование.
Се оди на кратка меморија, да се разводни проблемот и да се ”заборави”, но нема да поминe така лесно.
Температурите паѓаат, доаѓа зима, епидемија на грип и други болести, кој ќе гарантира дека во простор од 20 м2 сите 25 дечиња ќе бидат здрави ?
Дали вие би ги пуштиле вашите дечиња да учат на овие услови ”господа од управата”?

За таа цел беше свикан итен состанок, кој заради итноста е заказажан дури 23 денови по почнувањето на учебната година !, на кој нема да биде присутна ниту директорката Сашка Новковска, ниту Градоначаникот Наумоски туку внимавајте, ПРЕТСТАВНИЦИ од општината и Министерството.

За таа цел ги повикуваме сите родители, засегнати граѓани и медиуми да присуствуваат на утрешниот состанок (24.09) во 18 часот во просториите на подрачното училиште ”Димитар Беровски” во Хром и да ни дадат поддршка да им помогнеме на нашите дечиња. Од загрижени родители, стои во нивниот пост споделен на Фејсбук.

Парламентарни избори 2020