петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

Ременски: Секој лојален член на СДСМ нема да размислува да се приклучи кон новоформирана партија

Ременски: Секој лојален член на СДСМ нема да размислува да се приклучи кон новоформирана партија

Доколку Бранко Црвенковски има идеја, ако е политички нереализиран или пак, оставил нешто нереализирано додека бил на политички или партиски позиции, а не го препознава како цел во политиките на СДСМ, тогаш мислам дека баш никој нема да го спречи во идеја да формира партија. Иако мислам дека, некој друг проектира желби преку употреба на неговото име и авторитет, вели во интервјуто за „Локално“, професор Фросина Ременски, поранешна пратеничка и потпретседателка на СДСМ.

Ременски верува дека секој лојален член на СДСМ нема да размислува да се приклучи кон новоформирана партија која би произлегла од самото СДСМ.

-Да се потсетиме само дека во 2006 година се создаде НСДП на Тито Петковски кој беше дел од СДСМ, а Владо Бучковски кој исто така беше дел од СДСМ замина во политичка партија формирана од бизнисменот Минчо Јорданов. Во политичката теорија и практика постојат случаи на договорено формирање на нови политички субјекти кои треба да амортизираат одредено незадоволно членство, за да подоцна се приклучат на коалициски договори кон партијата-матица, вели поранешната пратеничка.

 

Коронавирус