петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 123
home Вести

Реките со зголемен водостој

Реките со зголемен водостој

Двојно зголемени во однос на денешниот просек за март се нивоата на Вардар кај Зајчев Рид, Треска кај Македонски Брод и Сатеска кај Ботун.

Покачување има и кај останатите реки, но не толку драстично.

Нагорно отстапување бележат и Охридското, Преспанското и Дојранското езеро.

Коронавирус