вторник, 11. август 2020. Вести денес: 92
home Вести

Реките под јулскиот просек, само Бабуна со двојно зголемено ниво

Реките под јулскиот просек, само Бабуна со двојно зголемено ниво

Под просекот за јули се нивоата на реките кај кои денеска се извршени хидролошки мерења. Зголемување, и тоа двојно, бележи само Бабуна кај Богомила.

Според УХМР,  Црна Река кај Новаци бележи речиси тројно намалување, а преполовени се Сатеска кај Ботун, Струмица кај Ново Село, Крива Река кај Крива Паланка, Треска кај Македонски Брод и Вардар кај Јегуновце и кај Велес.

Состојбата со езерата е непромената од вчера.

Коронавирус