сабота, 16. октомври 2021. Вести денес: 0
home Вести

Регионална конференција по повод Меѓународниот ден против сиромаштијата

Регионална конференција по повод Меѓународниот ден против сиромаштијата

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев и министерката за труд и социјална политика Мила Царовска ќе се обратат денеска на регионалната конференција „Ефективна социјална заштита: поддршка на деца, семејства и заедници во борбата против сиромаштијата“.

Конференцијата ја организира Министерството за труд и социјална политика во соработка со УНИЦЕФ, Светска Банка и Институтот за социјална работа и социјална политика при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, по повод Меѓународниот ден за борба против сиромаштијата.

Коронавирус