сабота, 1. октомври 2022. Вести денес: 49
home Вести

Редовно годишно собрание на МАНУ

Редовно годишно собрание на МАНУ

Македонската академија на науките и уметностите денеска ќе одржи Редовно годишно собрание.

Претседателот на МАНУ, академик Таки Фити, ќе поднесе експозе на тема „Македонската академија на науките и уметностите во 2017 и 2018 година“.

Потоа ќе се усвојуваат Извештајот за работата на МАНУ во 2017 година и Програмата за работа на МАНУ во 2018 година.

Како што е најавено, секретарот на МАНУ, академик Леонид Грчев,  ќе има излагање за финансиските планови на МАНУ во 2018 година.

Најнови вести

Коронавирус