понеделник, 30. јануари 2023. Вести денес: 43
home Вести

Разрешените членови на Државната комисија за одлучување од втор степен за инспекциски надзор не земале плата повеќе од 5 месеци

Разрешените членови на Државната комисија за одлучување од втор степен за инспекциски надзор не земале плата повеќе од 5 месеци

Разрешените членови на Државната комисија за одлучување од втор степен во областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка не земале плата повеќе од 5 месеци. Истите реагираат и бараат одговорност од власта- и кривична и материјална.

-Круг е животот!
И Вие имате и деца и семејства!
Во Државната комисија за одлучување во втор степен во областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка оставивте повеќе од 30 семејства без плата и здравствено осигурување повеќе од 5 месеци!
Трудници, деца, хронично болни кои не можат да примат терапија, административци со кредити пред активирање на хипотеки, ама кому му е гајле кога и каматите за ненавремено исплатените плати и придонеси повторно ќе ги плаќаат граѓаните?!
ОДГОВОРНОСТ!!!
И кривична и материјална!