вторник, 1. декември 2020. Вести денес: 118
home Вести

Раскол во СДСМ на тема коалицирање со ДУИ: „Скопје и Струмица растргнати, преговара Заев или Мијалков“?

Раскол во СДСМ на тема коалицирање со ДУИ: „Скопје и Струмица растргнати, преговара Заев или Мијалков“?

Раскол меѓу скопското и струмичкото крило на СДСМ на тема коалицирање со ДУИ. Низа сведоштва говорат за тоа дека партијата на Зоран Заев буквално доживува хаос во битката за составување на Влада.

Лоби група во СДС (Скопската) не сака да се коалиција со ДУИ, бидејќи како што викаат тие со тоа се лепи и етикета на криминалец на Заев уште повеќе! Дали битката за превземање на СДС од скопското крило, е секој ден се поголема и поголема?

Ова е само еден од коментарите кои сведочат на раскол во СДСМ, а ги има во огромен број на социјалните мрежи.

Дали главен преговарач за коалиција СДС- ДУИ, според неофицијални извори е Мијалков?  е едно од прашањата кое се поставува на социјалните мрежи.

„Дали Заев е подготвтен да отстапи многу министерски места на ДУИ, само тој да биди премиер, а со тоа да биди заштитен од било каква одговорност? Заев е спремен на се, буквално на СЕ само да се заштити од одговорност“!- се пишува во пораката.

„Хунтата почнува да пука по сите шавови. Имено лоби група во СДС (Скопската) не сака да се коалицира со ДУИ, воедно со тоа се лепи и етикета на криминалец на Заев уште повеќе и тоа би било коалиција само за тендери.

Самите помеѓу себе ќе се изедат, Скопје против Струмица“- се наведува од друг извор!

Коронавирус