петок, 7. октомври 2022. Вести денес: 150
home Вести

„Работниците се понижени и оставени на маргините на општеството, затоа се повеќе луѓе се иселуваат од Македонија“

„Работниците се понижени и оставени на маргините на општеството, затоа се повеќе луѓе се иселуваат од Македонија“

Минималната плата која СДСМ ја ветува е фарса. Власта нема реална контрола и голем број на работници се принудени парите да ги враќаат на рака. Наместо реално покачување имаме покачување само на хартија, велат од ВМРО-ДПМНЕ.

-Работниците се понижени и оставени на маргините на општеството, затоа се повеќе луѓе се иселуваат. Само во еден ден, град како Делчево со 18-тина илјади жители го напуштиле 1.000 луѓе. Тоа е одраз на апатијата во која е западната државата, безперспективноста и криминалот. Нивото на странски инвестиции е помало од било кога до сега, стои во партиската реакција и се додава:

„Реализацијата на капитални инвестиции е очајно ниска и изнесува 28% за цели 8 месеци. Тоа не говори ВМРО-ДПМНЕ, тоа го говори ДЗС. Со СДСМ само тонеме. Живее само елитата во власта. СДСМ мора да си замине“.

Најнови вести

Коронавирус