петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 61
home Вести

Работилница за предлогот за формирање заштитено подрачје Осоговски Планини

Работилница за предлогот за формирање заштитено подрачје Осоговски Планини

Во Скопје денеска ќе се одржи работилница за дефинирање предлог граници и зони за формирање заштитено подрачје Осоговски Планини.

На работилницата засегнатите страни ќе го разгледаат предлогот за заштитено подрачје Осоговски Планини и ќе ги соопштат следни чекори.

Најавено е обраќање и на заменик министерот за животна средина просторно планирање Јани Макрадули.