петок, 9. декември 2022. Вести денес: 94
home Вести

Работилница „Судска етика, Советодавно тело за судска етика и статусот на судиите“

Работилница „Судска етика, Советодавно тело за судска етика и статусот на судиите“

Работилница на тема „Судска етика, Советодавно тело за судска етика и статусот на судиите“ ќе се одржува денеска и утре во Скопје во организација на Здружението на судиите на Република Македонија, со поддршка на холандската Амбасада во РМ преку проектот за обука на Советодавното тело за судиска етика.

Дводневната работилница се одржи во соработка со Холандското здружение на судии и Здружението на судии на  Србија, преку учество на судии со искуство во областа на судиската етика.

Учесниците на работилницата ќе споделат регионални и ЕУ искуства и практики  во однос на судската етика, советодавни тела за судска етика, како и статусот на судиите во другите држави. 

МИА

Qatar 2022