вторник, 26. мај 2020. Вести денес: 0
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Првото велигденско јајце е најважно – oва се прави со првото јајце од лани

Првото велигденско јајце е најважно – oва се прави со првото јајце од лани

На Велики четврток се фарбаат велигденските јајца, а главното прашање кое се поставува е што се прави со првото јајце од минатата година кое домаќинките го чуваат.

Првото јајце се чува додека не се офарба ново прво јајце, и важи за чувар на куќата.

Старото јајце се фрла во река за да го однесе сето зло од дома.

Ако нема река во близина се фрла што подалеку од домот.

Коронавирус