четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 184
home Вести

Првиот воен разузнавач Василевски, партиски активист на СДСМ

Првиот воен разузнавач Василевски, партиски активист на СДСМ

Не запира скандалот што го објави телевизијата Алфа во емисијата “Несомнено“ во врска со министерката за одбрана Радмила Шекеринска за назначувањето на прв човек на военото разузнавање за кое има сомнеж дека не поседува безбедносен сертифакат.

Покрај тоа што е крајно сомнително како полковниот Горан Василевски е назначен на оваа функција уште посомнително покажува како стигнал воопшто до таму. Имено се поставува прашањето дали Василевски функцијата ја има добиено строго по партиска директива.

Од Фејсбук профилот на Василевски може да се забележи дека тој воопшто не ја крие својата партиска припадност. Исто така е фотографиран и на протестите на Шарената револуција што се одржуваа пред Владата на Република Македонија.

Ваквото партиско назначување воопшто не е непознато за СДСМ. Јавната и државната администрација буквално се преполнува со партиски кадри на СДСМ. Тука не се исклучени и безбедносните агенции за кои безбедноста на граѓаните треба да биде приоритет, а не партиската припадност.

Шекеринска и МО им должат објаснување на граѓаните, како Василевски е назначен и дали се испочитувани сите услови при негово назначување? Дали партиската припадност била клучот за брзото добивање на сертификатот и назначување, дали се направени законски прекршување и уште многу други прашања треба  да бидат одговорени.

Најнови вести

Коронавирус