четврток, 21. септември 2023. Вести денес: 124
home Вести

ПРВИ НА УДАР СТУДЕНТИТЕ: МОН им го прекина правото на студентски оброк

ПРВИ НА УДАР СТУДЕНТИТЕ: МОН им го прекина правото на студентски оброк

Само еден ден по завршувањето на локалните избори, централната власт почна со носење на одлуки за скратување на трошоците кои ги има државата. Први на удар денес беа студентите!

Министерството за образование и наука одлучило да им го прекине правото на субвенциониран оброк на дел од студентите.