сабота, 5. декември 2020. Вести денес: 0
home Вести

Прв пат од нејзиното постоење етнички Албанец ќе биде дел од специјалната единица „Тигар“

Прв пат од нејзиното постоење етнички Албанец ќе биде дел од специјалната единица „Тигар“

Локман Селими ќе биде запишан во историјата како прв Албанец кој станал дел од Единицата за специјални задачи „Тигри“. Тој е специјалец кој на полициските сили, кој покрај тоа што ќе биде прв етнички Албанец во оваа единица, ќе биде и заменик командант, пишува Ина.

Предлогот за вклучување на Локман Селими на раководна позиција во „Тигар“, бил поднесен од заменик министерот за внатрешни работи.

Откако е формираната специјата полициска единица „Тигар“, цели 37 години досега дел од неа не бил ниту еден Албанец.

Како што пишува Ина, тој бил на работна задача на 27 април, кога беа собраниските инциденти.

Коронавирус