петок, 4. декември 2020. Вести денес: 98
Во живо

ВМРО-ДПМНЕ денес со блокада во Скопје и со протест во 20 градови, оставка на Заев веднаш!

home Вести

Промоција на веб порталот: Justice observers

Промоција на веб порталот: Justice observers

Центарот за правни истражувања и анализи, во рамките на проектот „Подобрување на транспарентноста, правната сигурност и ефикасноста на судството” денеска ќе го промовира веб порталот: Justice observers.

Веб порталот е платформа каде тим од меѓународни и национални правни експерти ги разгледуваат меѓународните и националните практики и работата на националните судови, анализираат и коментираат одлуки на домашните судови и предложуваат насоки за зајакнување на воедначеноста на правната аргументација на судовите во Македонија.

Коронавирус