четврток, 21. септември 2023. Вести денес: 128
home Вести

Проект за проценка на ризик од корупција во постапките за вработување

Проект за проценка на ризик од корупција во постапките за вработување

Државната комисија за спречување на корупција и Транспаренси Интернешнл-Македонија ќе го промовираат проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам, кронизам и клиентелизам“.

Проектот е финансиски поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија, а ќе опфати анализа на политичката, правната и институционалната рамка на вработувањата во јавниот сектор, како и на ризиците од корупција при спроведување на политиките и процедурите за вработување.

Најавено е обраќање на холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп, на Софка Пејовска-Дојчиновска, член на Државната комисија за спречување на корупција и на Слаѓана тасева, претседателка на Транспаренси Интернешнл.