понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 141
home Вести

Продолжува судењето за „Топлик“: Ќе има ли формално решение за вештачењето?

Продолжува судењето за „Топлик“: Ќе има ли формално решение за вештачењето?

На последното рочиште за предметот „Топлик“ судијата Осман Шабани донесе одлука дека ќе донесе  формално решение на кое има право на жалба во однос на вештачењето изготвено од лицето Борис Тунгев кој направил вештачење без лиценца.

До денес кога има ново рочиште, тоа не е направено. Дали истиот совет повторно под притисок на СДСМ слично како во случајот ТНТ кога преку ноќ ја смени својата одлука ќе донесе нова одлука? Кој и зошто врши притисок на судиите?

Одговорите на овие прашања ќе ги покаже денешното рочиште.

Најнови вести