понеделник, 3. октомври 2022. Вести денес: 0
home Вести

Продолжение на собраниската Комисија за политички систем

Продолжение на собраниската Комисија за политички систем

Собраниската комисија за политички систем и односи меѓу заедниците денеска ќе ја продолжи 27. седница на која на дневен ред се годишни извештаи на четири државни институции.

Комисијата ќе ги разгледа годишниот извештај на Народниот правобранител за степенот на обезбедувањето на почитување, унапредување и заштита на човековите слободи и права во 2020 година, годишниот извештај за работата на Државната комисија за одлучување во втор степен во областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка, годишниот извештај за работата на Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос во втор степен и годишниот извештај на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер.

Најнови вести

Коронавирус