среда, 31. мај 2023. Вести денес: 104
Во живо

Трибина на тема „Политики за развој енергетскиот сектор“

home Вести

Приватните болници ќе можат да хоспитализираат и да укажуваат нега и терапија на болни од Ковид-19

Приватните болници ќе можат да хоспитализираат и да укажуваат нега и терапија на болни од Ковид-19

Приватните здравствени установи, во рамките на вршењето на дејноста за интензивна нега и терапија, ќе можат да укажуваат здравствени услуги и за коронавирус за пациентите примени во установата кај кои во текот на укажувањето на здравствените услуги за дијагностицирање, лекување, третман, нега и рехабилитација во установата е утврдено присуство на причинителот Sars-Cov-2 вирус за заразната болест Ковид-19.

Ова се наведува во дополнението, што го направи Владата во рамки на денешната 69-та седница, на Уредбата со законска сила за примена на Законот за здравствената заштита за време на вонредна состојба, соопшти владината прес-служба.