сабота, 19. септември 2020. Вести денес: 61
home Вести

Презентација на Националната транспортна стратегија

Презентација на Националната транспортна стратегија

Министерството за транспорт и врски денеска ќе ја презентира Националната транспортна стратегија.

Стратегијата ќе биде презентирана во Министерството за транспорт и врски, а најавено е присуство на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески.

Националната транспортна стратегија е оперативен стартешки документ со кој се опфатени активности за периодот од 2018 до 2030 година. Меѓу целите на оваа стартегија е да се подобри економската ефикасност, сигурност и пристапноста на транспорот, влијанието врз животната средина на постојните и идните транспортни активности и да се обезбеди интеграција со другите секторски политики. 

Коронавирус