четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 109
home Вести

Претставници од УМС учествуваат на 12-тиот конгрес на младинската организација на ЕПП

Претставници од УМС учествуваат на 12-тиот конгрес на младинската организација на ЕПП

Претставници од УМС учествуваат на 12-тиот конгрес на младинската организација на европската народна партија во Атина (ЕПП).

Во моментов се избира нов извршен одбор и претседател на оваа организација.

До крајот на конгресот ќе се знае кој ќе ја води оваа организација во наредните две години.

На конференцијата се обрати г-дин Манфред Вебер кој е кандидат за претседател на Европска комисија.

Присутни се претставници од над 30 земји.

Коронавирус