петок, 30. јули 2021. Вести денес: 150
home Вести

Претседателот на синдикатот на ЕЛЕМ со службено возило во поставување на партиски банери?!

Претседателот на синдикатот на ЕЛЕМ со службено возило во поставување на партиски банери?!

Претседателот на синдикатот на ЕЛЕМ, Јове Смилевски фотографиран е додека настан во центарот на Новаци додека се поставувал банер од лидерот на СДСМ.

Имено, според очевидци на настанот Смилевски на се појавил со службен автомобил, што се коси со изборниот законик и претставува злоупотреба на службената положба.

Инаку, додека додека СДСМ беше опозиција, бурно реагираше на вакви и слични случувања, а откако дојдоа на власт и за време на неколкуте изборни циклуси јавноста беше сведок на многу вакви злоупотреби

Коронавирус