петок, 15. јануари 2021. Вести денес: 148
home Вести

Претседателката на УЖ на ВМРО ДПМНЕ Благица Ласовска и генералниот секретар Лилјана Затуровска на меѓународна конференција во Загреб

Претседателката на УЖ на ВМРО ДПМНЕ Благица Ласовска и генералниот секретар Лилјана Затуровска на меѓународна конференција во Загреб

Претседателката на УЖ на ВМРО ДПМНЕ Благица Ласовска и генералниот секретар Лилјана Затуровска, присуствуваат на меѓународна конференција во Загреб.

На конференцијата се присутни женските организации од Западен Балкан. Се разговара на тема политичко насилство врз жените и изнаоѓање начин на негово детектирање,превенирање и надминување на овој проблем

Организатори се Вестминстер фондацијата за демократија.

Конференцијата се одвива, под мотото
#VAWP.
Стоп на политичкото насилство врз жените.

Коронавирус