сабота, 31. јули 2021. Вести денес: 88
home Вести

Престанува да важи забраната за одржување спортски натпревари, но ќе се играат без публика

Престанува да важи забраната за одржување спортски натпревари, но ќе се играат без публика

На денешната седница Владата донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови.

Владата ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести федерациите да го отпочнат организирањето спортски настани со стриктно почитување на упатствата за натпревари без публика и на другите препораки кои се однесуваат на запазување на здравствената безбедност на играчите и останатите вклучени во натпреварите.

Коронавирус