петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

Преполовени водостоите на повеќето реки во земјава

Преполовени водостоите на повеќето реки во земјава

Хидролошките мерења на УХМР денеска покажуваат дека нивоата на повеќето реки во земјава се преполовени. Ниту една не е во рамки на просекот за јануари.

Минимално зголемување над просекот е регистрирано единствено на Вардар кај Демир Капија.

Отстапки има и во водостоите на езерата.

Коронавирус